Batori Zoli üzente 12 éve

A szem,az elmenek ad informaciot.Mivel a gyermek elmeje keveset tapasztalt meg,kenytelen a szivevel is latni.Ezert aztan surun tapasztalhatjuk felettebb vilagos meglatasaikat.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Igen ez így van. Amíg valaki ateista, és nem Ismeri Istent, addig fogalma sincs arról hogy a bűn fogalma mit takar . Az eredendő bűn fogalma mindig akkor tükröződik vissza amikor valaki nem fogadja el a Krisztusi áldozatot, így az áldozat vállalás nem tud az életén hatni. A baj megtörténhet újra meg újra.
Tudomásul kell vennünk hogy a gyermekeink bár mennyire értelmesek is a mi szellemiségünk nyújtotta kincsektől, elsősorban Isten gyermekei. Belőlük egy értékes magocska. És ennek tiszteletben tartása mellet kell Őket nevelnünk. Hogy ez a magocska ne sérüljön meg, hanem szép erős fává nőhessen. A gyermek értelmét terelgetni kell. De oda kell figyelni arra amit mondani szeretne. A lánykám , mivel nézzük az Animal Planetet rendszeresen, egyik este ezt mondta:"Anya! Miért fáradoznak azon olyan sokat az Emberek hogy megismerjék az állatokat.(Látva, hogy halakba útkövető jelző lokátorokat szerelnek.) Amikor csak Isten az aki ezeket az állatokat képes megmenteni." Nos ez egy beszédes mondat, ami a gyermek hovatartozásáról árulkodott. Én nem tanítom Bibliát olvasni, de Isten tiszteletére, és szeretetére tanítom. Az üzeneteket Isten írja az Ő elméjébe. A gyermekek a legtisztább üzenet hordozók!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Azt gondolom ahhoz,hogy valaki a gyermekeben ne onmagat szeresse,hanem a masik embert,aki gyermeke,ujjaszuletett szivre van szuksege.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Ez: Az élet a küzdés maga.
Ne küzdj. Szeress! Kérj, és adatik.......

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Sajnos ez így van....
Amíg az egójából szeret valaki, addig mindig akaratlan, de nagyon súlyos vétkek elkövetőjévé válhat.
Azért kell letenni az életedet Istennek.Amíg nem vagy hajlandó erre, addíg nem engeded hogy a szív győzzön az ész felett.
Aki pedig ezt nem teszi meg, annak alázatot kell tanulnia . Az alázat tanulásának pedig a lélek fájdalma az ára.........

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Igen Evi!
A tokeletes szeretet soha semmire nem hasznal eroszakot.Meg akkor sem,ha azt gondolja,hogy azzal a szeretett szemely javat szolgalna.Az az ember,aki eroszakot gyakorol a masikon,az jobban szereti sajat elkepzeleset,mint a masik embert.Ezert korlatozhatja szabadsagat.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli!

A szerető szülő az általa helyesnek vélt utat választja a gyermekének. Nagyon ritka az a szülő, aki teret enged annak hogy a gyermeke kompromisszumot köthessen a saját, és a szülő által jónak vélt út között. Amelyik gyermek nem tesz mást mint állandóan engedelmeskedik, mert a szülő ezt várja el tőle, és a gyermek nem akar vagy nem mer véleményt nyilvánítani, ott történik meg hogy a szülő teljesen félre ismeri a gyermekét, vagy rosszabb esetben egyáltalán nem ismeri meg. A szülőnek nem csak az Egójával, de a szívével is nagyon oda kell figyelni a gyermekére. A Szerető Isten soha, semmit nem erőszakol rád. A szertő Isten csak és kizárólag szeret,és ha figyelsz rá, akkor minden fájdalmat elfedez.Ha egy gyermek ateista családban nő fel, úgy hogy egyedül Ő az aki hiszi Istent, nos ott inkább a szülő tanulhatna a gyermektől ha meghallgatná.De az ateista szülők fanatizmusa ( bocsi)az a világról és annak szeretetéről szól..
Akkor meg miről is beszélünk?

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Az altalad masik blogban emlitett szulok nyilvan szerettek egyetlen gyermekuket(ahogy teged is szuleid),megis mi okbol gyakoroltak rajta kenyszert,mely ongyikossagba sodorta?Mi okozta a szereto szuloknek eroszak gyakorlasat gyermekuk felett?......A szereto Isten mit eroszakol rad?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nem most, és már el is felejteném, ha Isten megengedné!
De nem engedi meg, hogy ne követhessem én sem el ezt a hibát másokkal szemben.
A tanultak nem azért vannak hogy megfeledkezz róluk, hanem azért hogy az emlékezéssel az éberségedet szolgálják!
Uram hogy feledkezhetnék meg Krisztus szívéről!És a szeretteim szívéről?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Megtörtént!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Erőszakot éreznék. Megerőszakolnák a szívemet!

Válasz